Rólunk

A SZÁV-I. Szállítmányozó és Szolgáltató KFT. 1992-ben alakult, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás, amely kezdetben szállítással és földmunkával foglalkozott.

2000-ben kavicsbányászat céljára földterületeket vásárolt és bányatelket fektetett Hejőpapi térségében.

2003-ra a kavicsbánya művelésére az engedélyt megkapta.

2006-ban beüzemelésre került egy nagyteljesítményű, MOHR típusú úszókotró.

2010-ben ϹЄ – Üzemi Gyártásellenőrzési Tanúsítványt szerzett, melynek évenkénti jóváhagyásaival a mai napig is rendelkezik.

2011-től – minőségbiztosítás céljából – saját üzemi laborral végzi a kavicsvizsgálatokat, ennek keretében történik a heti termelésből való mintavétel és annak minősítése.

Vevőink részére az ellátást folyamatosan garantáljuk, a különféle anyagdepók biztosítják a szükséges mennyiség tárolását. A frakcionált termékek gyártása 3 db vizes osztályozó berendezéssel történik, a rakodást nagy kapacitású rakodógépekkel végezzük, mely a rakodási időt minimális időtartamra csökkenti ( 3 perc).

Cégünk saját tulajdonú tehergépjárművekkel is rendelkezik, így vevőink igénye szerint a szállítás lebonyolításában is részt tudunk vállalni.

A bányaüzemben dolgozók szakmai és anyagismereti továbbképzése is folyamatos.

A bánya környezettudatos és vevőbarát tevékenységet folytat, üzemi területe karbantartott, szállítási útvonalai locsolással pormentesítettek.

A bánya termékeit – kavics és egyéb meddő – betonkeverő üzemek, betontermék gyártók, építőipari cégek, útépítő társaságok igénylik és alkalmazzák.